سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ |۲۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 26, 2024
شبکه سلامت

حوزه / اکثر شهرها و روستاهای سوریه در محاصره نیروهای تکفیری بود. به خاطر دارم در یکی از این روستاها به نام جورین بیمارستان صحرایی داشتیم و چون با کمبود نیرو مواجه بودیم، خودمان با کمک چند تن از کادر درمان برای محافظت از بهداری، هر شب پست‌های نگهبانی ۳ الی ۴ ساعته می‌دادیم.

به گزارش خبرگزاری حوزه، به نقل از روابط عمومی برنامه «ماه ماه»، نوزدهمین قسمت از برنامه افطار شبکه سلامت شب گذشته با یاد و خاطره اصغر آقامحمدی، استاد گروه آموزشی بیماری‌های کودکان، فوق تخصص ایمونولوژی و آلرژی اطفال دانشکده پزشکی و رئیس مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران سال گذشته به جمع شهدای مدافع سلامت پیوست، آغاز شد. در ابتدای برنامه سلیمان حیدری در مورد آغاز جنگ داعش در کشورهای همسایه و تشکیل جبهه مقاومت گفت: از سال ۹۱ استکبار جهانی ایده داعش را راه اندازی کرد و قسمت زیادی از کشورهای هم مرز با ایران از جمله عراق، سوریه را تصرف کردند. حرم و حریم ایمان که در خطر افتاد، دفاع از آبرو، جان و مال مسلمین واجب شد و جمهوری اسلامی ایران نیز در حمایت و حفظ این حریم، نیروهایی را از جمله در حوزه خدمات درمانی به صورت داوطلبانه به کشورهایی که توسط نیروهایی تکفیری اشغال شده بود، ارسال کرد.

وی افزود: از همان ابتدا جبهه مقاومت تشکیل شد، جبهه مقاومتی که قدرت‌نمایی آن برای مردم دنیا مشخص و روشن است که چگونه شهید سردار قاسم سلیمانی با حضور به موقع خود از گسترش فعالیت داعش در منطقه جلوگیری کرد. من و همکارانم نیز از سال ۹۲ به عنوان نمایندگان داوطلب رزمی اولین سفرمان را به لبنان آغاز کردیم. جنگ با گروه‌های تکفیری که در سوریه شروع شد، من داوطلب حضور در سوریه و عراق شدم، البته در سال ۹۱ حضور نیروهای مستشار ایرانی در سوریه بسیار محدود و محرمانه بود. من به عنوان بهدار رزمی برای اولین عملیاتی که بچه‌های حزب‌الله لبنان برای آزادی شهر «القصیر» داشتند اعزام شدم، آن زمان ما برای پوشش امدادی و بهیاری می‌رفتیم.

پرستار مدافع سلامت آن روزها را روایت می‌کند: جنگ که گسترده شد، دشمن متوجه شد که ما در سوریه هستیم و چه می‌کنیم. خصوصا از سال ۹۴ و عملیاتی که برای آزادی شهرهای شیعه‌نشین در تصرف گروه‌های تکفیری انجام دادیم، حضور ایران در سوریه آشکار و علنی شد. کار ما به عنوان اعضای تیم بهداری رزمی، نجات جان قربانیان غیرنظامی و مدافعان حرم بود؛ نیروهای مقاومت عراقی، سوری، ایرانی، پاکستانی یا افغانستانی. جان‌های بسیاری را نجات دادیم و خیلی‌ها هم جلوی چشممان شهید شدند. امنیت یک واژه ملموس است و زندگی بدون امنیت معنا ندارد. در این کشورها چندین خانواده با هم در یک جای محدود که نسبت به بقیه خانه‌ها امنیت بیشتری داشت زندگی می‌کردند، ولی هر لحظه منتظر بودند که مرگشان فرا برسد.

تلخ‌ترین خاطره‌ام مربوط به صحنه شهادت رضا کارگر بود

جواد فروغی با بیان اینکه من در سوریه به عنوان پرستار حضور پیدا کردم و کار بزرگ را مدافعان حرم و رزمندگانی که در خط مقدم بودند، انجام دادند، تصریح کرد: ما بر حسب وظیفه سعی کردیم این راه را برویم. هر یک از مدافعان حرم بر حسب تخصص به سوریه اعزام می‌شوند و من هم بنابر تخصصم، در حوزه پرستار رزمی اعزام شدم و اتفاقات و عملیاتی که قرار بود در آنجا انجام شود باید بر حسب وظیفه حمایت‌های بهداری و تخصصی را انجام می‌دادم. ابتدا که وارد سوریه شدیم از همان فرودگاه با صدای انفجار و تیراندازی مواجه بودیم. احساس می‌کردیم که در بیداری به سر نمی‌بریم، ولی با گذشت زمان این اضطراب‌ها و ترس‌ها برایمان عادی شد. ولی در کنار این ترسی که با ما همراه بود، نگاه نگران زنان و کودکانی که هیچ دفاعی نداشتند، ما را برای انجام ماموریت مان مصمم‌تر می‌کرد.

قهرمان آسیا تصریح کرد: اکثر شهرها و روستاهای سوریه در محاصره نیروهای تکفیری بود. به خاطر دارم در یکی از این روستاها به نام جورین بیمارستان صحرایی داشتیم و، چون با کمبود نیرو مواجه بودیم، خودمان با کمک چند تن از کادر درمان برای محافظت از بهداری، هر شب پست‌های نگهبانی ۳ الی ۴ ساعته می‌دادیم.

فروغی درباره تلخ‌ترین خاطره‌اش از دوران جنگ در سوریه تصریح کرد: غم‌انگیزترین خاطره‌ام مربوط به زمانی است که رضا کارگر سال ۹۲ در سوریه توسط حمله نیروهای تکفیری به شهادت رسید. ایشان پس از درگیری در منطقه ابتدا از ناحیه ریه دچار آسیب می‌شود و متاسفانه در اتاق عمل بر اثر شدت خونریزی داخلی به دلیل از بین رفتن کبد و شکستن استخوان‌های سینه به شهادت می‌رسد.

دکتر سلیمان حیدری نیز در پایان برنامه گفت: دوران جنگ تحمیلی ۸ سال و جنگ با نیروهای داعش در منطقه ۶ سال به طول انجامید که البته هنوز هم کاملاً به پایان نرسیده است. مدافعان حرم در سوریه و کشورهای منطقه برای دفاع از اسلام، مسلمین و حریم اهل بیت جان خود را کف دست گرفتند و خود را برای خدمت به اسلام فدا کردند. باید تلاش کنیم که قدر این عزیزان را بیشتر بدانیم.

ویژه برنامه «ماه ماه» با مشارکت مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تولید شده است که با اجرای اسماعیل باستانی، سردبیری مهدی حاجی میرآقا، کارگردان هنری حسن نظری و تهیه‌کنندگی سیدمحمدحسین پورفاضلی در ایام ماه مبارک رمضان هر شب از ساعت ۱۹ از شبکه سلامت سیما پخش می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha